Σελίδες

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Γεμιστά μελομακάρονα της ΒΑΝΑ ΒΑΡΒΙ


Γεμιστά μελομακάρονα της ΒΑΝΑ ΒΑΡΒΙ




ΥΛΙΚΑ



Για τη ζύμη:
  • 750γρ. φαρίνα απ
  • 1,5 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 1/2 κ.γ.σόδα
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 κ.σ. κοπανισμένα κανελογαρύφαλλα

Για το σιρόπι:
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1,5 ποτήρι μέλι
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας

Για την γέμιση και το γαρνίρισμα:
  • 1 κούπα τριμμένα καρύδια
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά της ζύμης μας μαζί σε ένα μπόλ και τα χτυπάμε καλά ,  μετά προσθέτουμε τα στερεά  και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  2. Παίρνουμε λίγη από την ζύμη που έχουμε φτιάξει την ανοίγουμε στη παλάμη μας και βάζουμε 1/2 κουταλάκι από την γέμιση, κλείνουμε το μελομακάρονο και το τοποθετούμε στο τάψι που έχουμε στρώσει με λαδόκολα.
  3. Ψήνουμε τα μελομακάρονα στους 180°C για 30λεπτά.
  4. Αφού ψηθούν τα μελομακάρονα και κρυώσουν ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  5. Βράζουμε όλα τα υλικά μάζι και αφού πάρει μια-δυο βράσεις το αποσύρουμε απο την φωτιά αφαιρούμε την κανέλα και βουτάμε μέσα τα μελομακάρονα, τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο καρύδι.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Καλό είναι να μην τα κάνουμε πολύ μικρά γιατί δεν φουσκώνουν πολύ.
Αν δεν έχουμε φαρίνα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις και να προσθέσουμε  1 /2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου