Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2012

Μπισκότα καρδούλες


Μπισκότα καρδούλες




ΥΛΙΚΑ
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Βανίλια
  • 2 κρόκους
  • Ξύσμα λεμονιού
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    1. Όλα τα υλικά τα ενώνουμε . Έτοιμο ζυμάρι το αφήνουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες να ξεκουραστεί.
    2. Μετά ανοίγουμε φύλο ,όχι πολύ λεπτό. Κόβουμε με «κουπ πατ» καρδούλες ή διάφορα άλλα σχέδια, αν έχουμε. Πάντα κόβουμε με «κουπ πατ» τη μισή δόση κανονικά σχέδια και άλλη μισή με μια τρύπα στο κέντρο.
    3. Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.
    4. Όταν θα κρυώσουν , τα κολλάμε μαζί – ένα ολόκληρο σχέδιο με ένα με τρύπα, με ξινή μαρμελάδα (φραγκοστάφυλο, κλπ.)
    Λίγα μυστικά ακόμα
    Μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι.

    Η συνταγή είναι από τις Μαγειρικές διαδρομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου