Μπισκότα καρδούλες
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. βούτυρο
- 70 γρ. ζάχαρη άχνη
- Βανίλια
- 2 κρόκους
- Ξύσμα λεμονιού
- ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Όλα τα υλικά τα ενώνουμε . Έτοιμο ζυμάρι το αφήνουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες να ξεκουραστεί.
- Μετά ανοίγουμε φύλο ,όχι πολύ λεπτό. Κόβουμε με «κουπ πατ» καρδούλες ή διάφορα άλλα σχέδια, αν έχουμε. Πάντα κόβουμε με «κουπ πατ» τη μισή δόση κανονικά σχέδια και άλλη μισή με μια τρύπα στο κέντρο.
- Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.
- Όταν θα κρυώσουν , τα κολλάμε μαζί – ένα ολόκληρο σχέδιο με ένα με τρύπα, με ξινή μαρμελάδα (φραγκοστάφυλο, κλπ.)
Λίγα μυστικά ακόμαΜπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι.Η συνταγή είναι από τις Μαγειρικές διαδρομές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου