Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

Βασιλόπιτα κέικ υπερπαραγωγή


Βασιλόπιτα υπερπαραγωγή

΄Ενα απ' τα ωραιότερα κέικ που έχετε δοκιμάσει !!!!!!!! Εγγυημένη συνταγή χωρίς αποτυχία !!!!












ΥΛΙΚΑ

Μισό κιλό αλεύρι τύπου φαρίνα
1 μικρό βούτυρο βιτάμ
4 αυγά
2 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 κουτα. του γλυκού μπαίικιν
1 γιαούρτι μικρό
1 πορτοκάλι ξύσμα και τον χυμό του
1 λεμόνι ξύσμα και λίγο χυμό
1 σφηνάκι κονιάκ
1 χούφτα σταφίδες ξανθές
1 χούφτα καρύδια και αμύγδαλα τριμμένα
Λίγη σοκολάτα τριμμένη
1 χούφτα  καρύδα ινδική
4 βανίλλιες
Μισό κουτάκι αλεσμένα αποξηραμένα φρούτα κάντιτα αλεσμένα στο μούλτι

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο , πάντα σε θερμοκρασία δωματίου, μαζί με την ζάχαρη πάρα πολύ καλά να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας τις βανίλλιες, τα ξύσματα , τους χυμούς των εσπεριδοειδών, το γιαούρτι , και αφού έχουν ομογενοποιηθεί όλα τα υλικά μας, ρίχνουμε σιγά σιγά και το αλεύρι μαζί με τον μπέικιν.

Συνεχίζουμε ρίχνοντας τους ξηρούς καρπούς, τις σταφίδες , την σοκολάτα, την ινδική καρύδα και τα κάντιτα.
Τα κάντιτα και τους ξηρούς καρπούς καλό είναι να τα αλέσουμε πολύ καλά, αν θέλουμε να φάνε την πίτα και τα παιδιά μας, κι αυτό γιατί τα περισσότερα παιδιά δεν τους αρέσουν. Μην τα παραλείψετε όμως, γιατί δίνουν ξεχωριστή γεύση στην πίτα μας.

΄Εχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει ένα ταψί πολύ καλά, και ψήνουμε στους 160 βαθμούς πάνω κάτω τον φούρνο μας στη μεσαία σχάρα για περίπου 45- 1 ώρα.

Και βέβαια μην ξεχάσουμε να βάλουμε το φλουρί μας !!!!!!
Μπορούμε να διακοσμήσουμε την βασιλόπιτα μας ή με ζάχαρη άχνη, ή με γλάσσο χρωματιστό , ή με ζαχαρόπαστα..
Αφήστε την φαντασία σας να οργιάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου