Μαρινάδα για σουβλάκια κοτόπουλου
ΥΛΙΚΑ1 ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη1/2 κουταλ. του γλυκού πάπρικα κόκκινη γλυκειά1/2 κουταλ. του γλυκού κάρυ1 κρεμμύδι τριμμένοαλάτι, πιπέρι μαύρο1/2 ποτήρι του νερού λάδιΕΚΤΕΛΕΣΗΤα βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε.Επειτα σε ένα ταψί, όπως δείχνω παραπάνω βάζουμε τα σουβλάκια κατά σειρά και ρίχνουμε από πάνω την μαρινάδα και τα γυρίζουμε καλά καλά, να πάει παντού το μίγμα.Τα αφήνουμε για 4-5 ώρες, να μαριναριστούν, και έπειτα τα ψήνουμε ή στο γκρίλ ή ακόμα καλύτερα στα κάρβουνα.Συνήθως εγώ τα φτιάχνω από βραδύς , τα βάζω στο ψυγείο και τα ψήνω την άλλη μέρα το μεσημέρι.Την μαρινάδα που θα περισσέψει μπορούμε να την βράσουμε και να την κάνουμε μία πολύ νόστιμη σάλτσα .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου