Σελίδες

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Τούρτα Black Forest


Τούρτα Black Forest



Μια σχετικά εύκολη τούρτα που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς !!!!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ BLACK FOREST

1 σουφλέ σοκολάτας
500 γραμ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ
1 βαζάκι 300γρ. μαρμελάδα βύσσινο ή βατόμουρο
Λίγο λικέρ της αρεσκείας μας, κατά προτίμηση βύσσινο ή ό,τι άλλο έχετε.
100 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
κερασάκια για γαρνίρισμα προαιρετικά


Για το σουφλέ σοκολάτας

2 φλυτζ. ζάχαρη
1 3/4 φλυτζ. αλεύρι
3/4 φλυτζ. κακάο
1 1/2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
2 βανίλιες
2 αβγά
1 φλυτζάνι γάλα
1/2 φλυτζάνι λάδι
1 φλυτζάνι βραστό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. 
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα αβγά, το γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε το βραστό νερό και ανακατεύουμε. Το μείγμα θα είναι πολύ νερουλό, μη σας πειράξει, έτσι πρέπει να είναι.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φορμα με δαχτυλίδι  και ψήνουμε για 50-70 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι ή η οδοντογλυφίδα να βγαίνουν καθαρά.
Προσέξτε η δόση που θα βάλετε στη φόρμα σας να μην είναι πολύ πάνω από τη μέση, γιατί φουσκώνει αρκετά και θα σας χυθεί απέξω.
Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε για 10 λεπτά να κρυώσει κάπως πάνω σε σχάρα. Μετά ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΡΤΑΣ

Κόβουμε το σουφλέ σε τρία φύλλα.

Ραντίζουμε με  λίγο ποτό της αρεσκείας μας  και απλώνουμε επάνω το 1/3 της μαρμελάδας.


Πάνω από τη μαρμελάδα απλώνουμε σαντιγί.

Επαναλαμβάνουμε με δεύτερη και τρίτη στρώση και τυλίγουμε την τούρτα με σαντιγί.

Γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα και κερασάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου