Εύκολα και νόστιμα μηλοπιτάκια
Ζύμη
- 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
- 1/2 ποτήρι κρασί ρετσίνα
- 1 φαρίνα
Γέμιση
- 4-5 μήλα τριμμένα
- 1 χούφτα καρύδια
- 1 χούφτα σταφίδες ξανθές
- 5-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ή καστανή ζάχαρη
- 4-5 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
- 1/2 κουταλ. του γλυκού κανέλλα
- Φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη.
- Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε. Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια.
- Την αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια άλλη λεκανίτσα βάζουμε όλα τα υλικά για την γέμιση και ανακατεύουμε.
- Παίρνουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη, στο μέγεθος ενός μεσαίου λεμονιού, το πλάθουμε στρογγυλό μπαλάκι και το ανοίγουμε μέσα στην παλάμη μας. Βάζουμε 1 κουταλιά από τη γέμιση και το κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου.
- Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελείώσουν τα υλικά μας.
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-180 βαθμούς.
- Προσοχή. Φουσκώνουν αρκετά, όχι δίπλα δίπλα στο ταψί.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν έχετε σαντουϊτσιέρα, ψήστε τα εκεί. Παίρνουν φοβερό τριγωνικό σχήμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου