Σελίδες

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ



500 ΓΡΑΜ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ (ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ)
130 ΓΡΑΜ. ΒΙΤΑΜ
125 ΓΡΑΜ. ΓΑΛΑ
25 ΓΡΑΜ. ΜΑΓΙΑ ΦΡΕΣΚΙΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΚΟΦΤΟ, ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΑΛΑΤΙ
ΜΙΣΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΑΥΓΟ
ΦΕΤΑ 'Η ΚΑΣΕΡΙ 'Η ΣΠΑΝΑΚΙ (ΓΕΜΙΣΗ: Ο,ΤΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ)

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:

1 ΚΡΟΚΟ ΑΡΑΙΩΜΕΝΟ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ 'Η ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


ΧΛΙΑΡΑΙΝΕΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑ, ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΕΤΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΓΙΑ.
ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΙΤΣΑ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ, ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ, ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ. ΡΙΧΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΖΥΜΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ (ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΙ ΑΚΟΜΗ).
ΒΑΖΕΤΕ ΤΗ ΖΥΜΗ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΗ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.
ΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΑΣ ΝΑ ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ .
ΒΓΑΛΤΕ ΤΗ ΖΥΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΗ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΚΟΨΤΕ ΤΗ ΣΕ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΚΟΥΠ-ΠΑΤ 'Η ΕΝΟΣ ΠΟΤΗΡΙΟΥ. ΒΑΛΤΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΑ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΣΑΣ 'Η ΜΕ ΕΝΑ ΠΗΡΟΥΝΙ.
ΣΤΡΩΣΤΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΣΕ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΤΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΠΙΝΕΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΟΚΟ, ΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΨΗΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟΥΣ 200 ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ, ΓΙΑ 20-25 ΛΕΠΤΑ 'Η ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΩΡΑΙΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΩΝΟΥΝ ΚΑΛΑ.
ΜΥΣΤΙΚΑ:

Η ΖΥΜΗ ΑΥΤΗ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΙΤΑΚΙΑ. ΕΓΩ ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΑ.
ΑΥΤΗ Η ΔΟΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 20 ΜΕ 22 ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ 'Η ΕΝΑ ΠΑΡΤΥ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΟΣΗ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΥΛΙΚΑ.
ΠΡΟΤΕΙΝΩ Η ΓΕΜΙΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΑ ΠΙΤΑΚΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΥΓΡΑ.
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΖΥΜΗ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΣΤΟ ΠΛΑΣΙΜΟ. ΕΓΩ ΕΚΟΒΑ ΖΥΜΗ ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΡΥΔΙΟΥ, ΤΗΝ ΑΝΟΙΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΜΙΖΑ, ΛΟΓΩ ΒΙΑΣΥΝΗΣ.
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΠΛΗ ΔΟΣΗ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΣΕ ΤΑΨΑΚΙΑ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΨΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΦΟΥΣΚΩΤΑ ΚΑΙ ΑΦΡΑΤΑ.
ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΥΡΟΠΙΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου