Σελίδες

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

ΠΙΤΣΑ ΣΟΥΦΛΕ


ΠΙΤΣΑ ΣΟΥΦΛΕ




Υλικά



  • 6 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς την κόρα


  • 5 φέτες ζαμπόν


  • 3 λωρίδες μπέικον κομμένες σε κομματάκια


  • 2 κούπες τριμμένα μαλακά τυριά


  • 2 ντοματούλες κομμένες σε ρόδες


  • μερικά κομματάκια πράσινη πιπεριά


  • πιπέρι και ρίγανη


  • 1 κούπα γάλα


  • 3 αυγά


  • βούτυρο ή μαργαρίνη





  • Ατομα: 4-6
    Χρόνος προετοιμασίας: 20'
    Χρόνος ψησίματος: 25'


    Εκτέλεση
    Αλείψτε τις φέτες ψωμιού με ελάχιστο βούτυρο κι από τις δύο πλευρές και καλύψτε μ' αυτές τον πάτο ενός πυρέξ.

     Σκεπάστε τις φέτες με το ζαμπόν και βάλτε επάνω σ' αυτό το μπέικον εδώ κι εκεί.
     Καλύψτε την επιφάνεια με τα τριμμένα τυριά. Στο στάδιο αυτό, μπορείτε να διατηρήσετε την πίτσα, κλεισμένη ερμητικά με πλαστική μεμβράνη, στην κατάψυξη.
     Όταν πρόκειται να την ψήσετε, αραδιάστε στην επιφάνεια τις πιπεριές και τις ρόδες ντομάτας και πασπαλίστε τις με λίγο πιπέρι και λίγη ρίγανη.

    Χτυπήστε τ' αυγά με το γάλα και ρίξτε το μίγμα κουταλιές, κουταλιές επάνω στην πίτσα.

     Αφήστε τη να σταθεί λίγο να το πιεί και ψήστε τη σε φούρνο 200 βαθμών Κελσίου, επί 20'-25'.

     Σερβίρετέ την αμέσως.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου