Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

Χοιρινό με δαμάσκηνα μεθυσμένο


΄Ενα φαγητούλι γιορτινό και πεντανόστιμο !!!

ΥΛΙΚΑ


1 1/2 κιλό χοιρινό χωρίς κόκκαλο
1/2 κιλό δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
1 μεγάλο κρεμμύδι
χυμό από 3 πορτοκάλια
1 ποτήρι του νερού άσπρο κρασί
1 ποτήρι του νερού κονιάκ
λίγο ελαιόλαδο
1 κουταλιά μαργαρίνη, προαιρετικά
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε βαθύ μπωλ τα δαμάσκηνα να μείνουν με το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ.
Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τη μαργαρίνη, δίνει πολύ ωραίο άρωμα, και ροδίζουμε το κρέας απ' όλες τις μεριές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και ανακατεύουμε το κρέας στην κατσαρόλα να σωταριστεί κι αυτό. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε λίγο νερό και κλείνουμε την κατσαρόλα.
Αφήνουμε να ψηθεί για 45 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμο, ανοίγουμε το καπάκι και προσθετουμε όλο το περιέχόμενο του μπωλ με τα δαμάσκηνα. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε μισή ώρα ακόμα να σιγοβράσει χωρίς να κλείσουμε τη χύτρα.
΄Οταν είναι έτοιμο κόβουμε το κρέας και σερβίρουμε. Ταιριάζει καταπληκτικά με πουρέ πατάτας ή ρύζι.

Μαζί με το χυμό πορτοκαλιών στα δαμάσκηνα, μπορούμε να προσθέσουμε και χυμό από ένα μανταρίνι. Δίνει ακόμα καλύτερο άρωμα.

Η συνταγή είναι της elenavan .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου