Σελίδες

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΑΛΜΥΡΑ


ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΑΛΜΥΡΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:

400 γρ. γάλα εβαπορέ αραιωμένο
150 γρ. καλαμποκέλαιο
1 κύβο(40 γρ.) μαγιά νωπή
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη
1 κουταλάκι ξύδι
750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αβγό

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:

100 γρ. βούτυρο με ροκφόρ
100 γρ. μορταδέλα
100 γρ. τυρί σε κρέμα
100 γρ. κίτρινο τυρί
100 γρ.μαϊντανοσαλάτα ή μαγιανέζα

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:


1. Βάζουμε στον κάδο του ΤΜ31 όλα τα υλικά για την ζύμη εκτός από το αλεύρι και ρυθμίζουμε 2 λεπτά /θερμοκρασία 37ο /ταχύτητα 5.
2. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ανοίγουμε την ταχύτητα στάχυ για ζύμες για 3 λεπτά.
3. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμη ανοίγουμε σε τετράγωνο φύλλο με τον πλάστη και κόβουμε με ροδάκι σε τρίγωνα.
4. Τυλίγουμε από την φαρδιά πλευρά και φτιάχνουμε κρουασανάκια τα οποία τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί σε απόσταση γιατί θα φουσκώσουν.
5. Τα αφήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 50ο βαθμούς να διπλασιαστούν σε όγκο, και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
6.Όταν κρυώσουν τα κόβουμε στο πλάι με ένα μαχαίρι και γεμίζουμε με τα υλικά της γέμισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου