Σελίδες

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Η πιο αφράτη τυρόπιττα


Η πιο αφράτη τυρόπιττα




ΥΛΙΚΑ


300 γραμ. ανθότυρο
200 γραμμ. φέτα πικάντικη
200 γραμμ. ρεγγάτο ή ένταμ
2 αυγά
1 κρέμα γάλακτος μικρή
Γάλα όσο χρειαστεί, μέχρι να γίνει η ζύμη αραιή

1 πακέτο φύλλο κρούστας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βουτυρώνουμε ένα ταψί.
Βάζουμε 4 φύλλα από κάτω .
Σε ένα μπωλ, ρίχνουμε τα τυριά μας, τα αυγά την κρέμα γάλακτος και τα λιώνουμε. ΄Επειτα ρίχνουμε όσο γάλα χρειαστεί μέχρι η γέμιση να μας γίνει αραιή. Αρκετά αραιή. Μην την φοβηθείτε.
Σκεπάζουμε με 5-6 φύλλα , ή όσα σας αρέσουν,  βουτυρώνουμε με ένα πινελάκι το τελευταίο φύλλο, και χαράζουμε ελαφρά.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, μέτριο φούρνο, μέχρι να ροδίσει ικανοποιητικά το φύλλο, περίπου 3/4 της ώρας.

Στην φωτό παρακάτω, έφτιαξα την τυρόπιτα αυτή  με περισσευούμενο φύλλο που είχα στην κατάψυξη, και χωρίς τα κίτρινα τυριά, γιατί δεν είχα, συν όλα τα υπόλοιπα.  ΄Εκανα φυσαρμόνικα το φύλλο στο ταψάκι, κι έριξα την γέμιση από πάνω , και πέταξα 3-4 πολύ μικρά κομματάκια βούτυρο από πάνω.Κάτι, σαν πατσαβουρόπιτα.  ΄Εγινε, φυσικά λεπτή, με λίγο φύλλο, αλλά ...... πολύ όπως πάντα αφράτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου