Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2012

Κουλούρια Θεσσαλονίκης


Κουλούρια Θεσσαλονίκης





Την συνταγή την βρήκα στο ίντερνετ και είναι της Ειρήνης Φανίδου.
Είναι καταπληκτικά !!! Τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα.
΄Εφτιαξα σκέτα κουλούρια, αλλά έκανα και γεμιστά με φέτα και 3 μπαγκέτες !!!

ΥΛΙΚΑ


  • 1κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

  • 80 γραμμάρια ζάχαρη.

  • 30 γραμμάρια μαγιά.

  • 20 γραμμάρια αλάτι.

  • 100 γραμμάρια λάδι.

  • 500 γραμμάρια νερό χλιαρό.

  • 200 γραμμάρια σουσάμι.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ










  1. Βάζουμε σε μεγάλο μπόλ το αλεύρι. Ανοίγουμε λακκούβα και βάζουμε μέσα το αλάτι, την ζάχαρη, το λάδι, και στο τέλος την μαγιά διαλυμένη στο χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε παίρνοντας λίγο-λίγο αλεύρι και κάνουμε ένα ζυμάρι που δεν θα κολλάει στα χέρια μας.Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει σκεπασμένη μισή ώρα
  2. Το βγάζουμε από το μπόλ και σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ,το χωρίζουμε σε 24 κομμάτια που το ανοίγουμε κορδόνια μήκους 30 εκατοστών. Τα ενώνουμε τις δύο άκρες και τα βουτάμε σε ρηχό σκεύος με χλιαρό νερό και αμέσως τα βουτάμε σε μπόλικο σουσάμι.
  3. Τα αραδιάζουμε σε μεγάλα ταψιά της κουζίνας που έχουμε στρώσει με αντικολητικό χαρτί. Τα ψήνουμε σε φούρνο που προθερμάναμε στους 200 βαθμούς και τον κατεβάσαμε στους 180 ,περίπου 35 λεπτά η έως ότου ροδοκοκκινίσουν.
  4. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε σε αλουμινόχαρτο η σακουλάκια και τα βάζουμε στην κατάψυξη. Όταν θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε τα ξεπαγώνουμε ,τα ζεσταίνουμε και τα τρώμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου