Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

Οι δίπλες της γιαγιάς


Οι δίπλες της γιαγιάς



Βίντεο



ΒΙΝΤΕΟ  Μερος 1ον.

http://www.youtube.com/watch?v=KluZeQY74XE&list=UUi-ST-datol7mwuiKgGiFpA&index=43&feature=plcp


ΒΙΝΤΕΟ Μέρος 2ον.

http://www.youtube.com/watch?v=wZvYTxmrQTg


ΒΙΝΤΕΟ Μέρος 3ον.

http://www.youtube.com/watch?v=Hg1aALk6oqQ&list=UUi-ST-datol7mwuiKgGiFpA&index=42&feature=plcp



Οι δίπλες της γιαγιάς - Συνταγή και βίντεο για να φτιάξετε δίπλες χωρίς αποτυχία !!!
Οι καλύτερες δίπλες που έχετε δοκιμάσει !!!
Σας προκαλώ να τις δοκιμάσετε !!!!


ΥΛΙΚΑ

22 αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
3 κιλά περίπου Αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ για όλες τις χρήσεις

ΜΕΛΩΜΑ

1 μεγάλο ποτήρι νερό
Μισό ποτήρι ζάχαρη
1 κιλό μέλι θυμαρίσιο
Μισό κιλό καρύδι χοντροτριμμένο
2 κουταλιές της σούπας κανέλλα τριμμένη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Χωρίζουμε κρόκους από ασπράδια.Χτυπάμε τα ασπράδια  μέχρι να κάνουν κορυφές που να στέκονται (μεσαία ταχύτητα για 1 ½ λεπτό).Χτυπάμε τους κρόκους για 10-15 λεπτά να ασπρίσουν καλά και να μην μυρίζουν. Ρίχνουμε τους κρόκους στα ασπράδια και προσθέτουμε τη σόδα. Χτυπάμε 5’ να αφρατέψει καλά το μείγμα. Ρίχνουμε τα 2/3 του αλευριού να γίνει σας πηχτός χυλός. Λαδώνουμε τα χέρια και προσθέτοντας το υπόλοιπο αλεύρι (λίγο – λίγο). Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε και την ξεκουράζουμε το λιγότερο για 30’. Ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο με πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια 20Χ15 εκατοστά περίπου. Αφού κόψουμε όλες τις δίπλες (τις αφήνουμε πάνω σε πετσέτα απλωμένες μέχρι να τις ετοιμάσουμε όλες), ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι. Ρίχνουμε μέσα μία – μία τις δίπλες.
Μόλις σχηματίσουν φουσκάλες στην επιφάνεια μετά από 30’’ με την βοήθεια 2 πιρουνιών τις ρολάρουμε κατά μήκος διπλώνοντας τες. Αφήνουμε να ροδίσουν. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.

1)     Τις μελώνουμε όπως τα μελομακάρονα και τις πασπαλίζουμε με καρύδι (αφού κρυώσουν τις μελώνουμε σε ζεστό σιρόπι)
2)     Τις περιχύνουμε με μπόλικο μέλι και πασπαλίζουμε καρύδια και κανέλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου