ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μελιτζανάκι μικρό
1 κιλό ζάχαρη
1 χούφτα ασβέστη
Χυμό από μισό λεμόνι
Αμυγδαλόψυχα λευκή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα κοτσάνια από τα μελιτζανάκια. Τα χαράζουμε με ένα μικρό μαχαιράκι ίσα - ίσα να χωράει το αμύγδαλο που θα μπεί αργότερα.
Τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε σε μία λεκάνη με νερό (να καλύπτει τα μελιτζανάκια). Βάζουμε τον ασβέστη μέσα σε ένα τουλπάνι ή πυκνό τούλι και τον τοποθετούμε μεσα στα μελιτζανάκια, ανακατεύοντας το νερό.
Το αφήνουμε όλη την νύκτα.
Την άλλη μέρα πετάμε το νέρό και ξεπλένουμε πολλά χέρια τα μελιτζανάκια.
Tα βράζουμε για 10 λεπτά ,με νερό, τα σουρώνουμε, τα αφήνουμε στο σουρωτήρι και βάζουμε ένα αρκετά βαρύ πράγμα από πάνω (να πιεστούν) για 6-8 ώρες για να βγάλουν τη πίκρα τους.
Τώρα είναι η ώρα να βάλουμε τα αμύγδαλα.΄Οσο πιο πολλά αμύγδαλα, τόσο πιό νόστιμα ΄θα γίνουν.
Βάζουμε περίπου 1-1,5 λίτρο νερό, την ζάχαρη και τα μελιτζανάκια και τα αφήνουμε να δέσουν.
Στο τέλος ρίχνουμε χυμό από μισό λεμόνι.
΄Οταν κρυώσει το γλυκό το μοιράζουμε σε βαζάκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου