Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

Μελιτζανάκι γλυκό του κουταλιού






ΥΛΙΚΑ








  • 1 κιλό μελιτζανάκι μικρό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 χούφτα ασβέστη
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Αμυγδαλόψυχα λευκή



  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ









  • Κόβουμε τα κοτσάνια από τα μελιτζανάκια. Τα χαράζουμε με ένα μικρό μαχαιράκι ίσα - ίσα να χωράει το αμύγδαλο που θα μπεί αργότερα.
  • Τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε σε μία λεκάνη με νερό (να καλύπτει τα μελιτζανάκια). Βάζουμε τον ασβέστη μέσα σε ένα τουλπάνι ή πυκνό τούλι και τον τοποθετούμε μεσα στα μελιτζανάκια, ανακατεύοντας το νερό.

  • Το αφήνουμε όλη την νύκτα.
  • Την άλλη μέρα πετάμε το νέρό και ξεπλένουμε πολλά χέρια τα μελιτζανάκια. 
  •  Tα βράζουμε για 10 λεπτά ,με νερό, τα σουρώνουμε, τα αφήνουμε στο σουρωτήρι και βάζουμε ένα αρκετά βαρύ πράγμα από πάνω (να πιεστούν) για 6-8 ώρες για να βγάλουν τη πίκρα τους.

  •  Τώρα είναι η ώρα να βάλουμε τα αμύγδαλα.΄Οσο πιο πολλά αμύγδαλα, τόσο πιό νόστιμα ΄θα γίνουν.
  • Βάζουμε περίπου 1-1,5 λίτρο νερό, την ζάχαρη και τα μελιτζανάκια και τα αφήνουμε να δέσουν.
  • Στο τέλος ρίχνουμε χυμό από μισό λεμόνι.
  • ΄Οταν κρυώσει το γλυκό το μοιράζουμε σε βαζάκια.
  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου