Σελίδες

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Κουραμπιεδες απίθανοι


Κουραμπιεδες απίθανοι


΄Εχω δοκιμάσει αρκετές συνταγές , πιστεύω ότι αυτή είναι η καλύτερη. Τραγανοί και άκρως αρωματικοί !!!

Υλικά

1/2 κιλό βούτυρο φρέσκο , εγώ παίρνω το ΗΠΕΙΡΟΣ σε γυάλινο βαζάκι
100 γραμ. ζάχαρη άχνη
10 γραμ. μπέικιν ή 2 κουτ. του γλυκού
1/2 φλυτζ. του καφέ κονιάκ ή λικερ
1 κιλό αλεύρι μαλακό και λίγο λιγότερο
Αμύγδαλα καβουρντισμένα
Ανθόνερο ή ροδόνερο για να ραντίσουμε τους κουραμπιέδες πριν τους ζαχαρώσουμε

Εκτέλεση
Ασπρίζουμε το βούτυρο, δουλεύοντας το μισή ώρα με το χέρι ή ακόμα καλύτερα στο μίξερ για 10 λεπτά , για να αφρατέψει. Ρίχνουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το κτύπημα, έπειτα το κονιάκ, τα αμύγδαλα καβουρδισμένα και κοπανισμένα και, τέλος, το αλεύρι, εξακολουθώντας να δουλεύουμε μέχρι να γίνουν όλα ένα κατάλληλο μίγμα.
Το πλάθουμε στα γνωστά σχήματα των κουραμπιέδων, τους τοποθετούμε σε λαμαρίνα και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 15 έως 20 λεπτά. ΄Ισα ίσα να ξανθύνουν.
Προσοχή μόλις ξανθύνουν να τους βγάλουμε.
Μόλις βγουν απ' το φούρνο, τους ραντίζουμε με ανθόνερο και αφού κρυώσουν καλά  τους τυλίγουμε μια-δυό φορές σε άχνη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία.
Η συνταγή αυτή είναι του φίλου μου Χρήστου Μπελώνη που είναι άψογος μάγειρας και ζαχαροπλάστης και θέλω να τον ευχαριστήσω για την συνταγή που μου έδωσε.

Φέτος έπαιξα λίγο με την ζύμη.  Πριν βάλω τα αμύγδαλα  έφτιαξα λίγα μπισκότα και λίγους κουραμπιέδες σκέτους και στη μέση έβαλα ένα κερασάκι γλασέ. ΄Ηταν πάρα πολύ ωραία. Σας τα προτείνω ανεπιφύλακτα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου